Home » Nieuws

Update 

Het is alweer enige tijd geleden dat ik wat heb gepost op deze webstite bij deze een update.

Afgelopen school jaar na mijn stage bij ADD Light heb ik mijn diploma podium en evenementen techniek niveau 3 mogen behalen.
Op dit moment ben ik bezig met een vervolg opleiding voor niveau 4 geluid en hoop deze aan het eind van dit school jaar te halen.

Aan gezien mijn focus op mijn school wil leggen is er jammer genoeg niet veel tijd om voor me zelf te werken. Maar als er een gaatje vrij in mijn agenda is doe ik het met alle plezier.

Zo ga ik af en toe nog wel eens mee om een voetbal wedstrijd te registeren qua audio voor Dutchview. 

 

Eurosonic Noorderslag 2015


Tijdens de conferentie van Eurosonic Noorderslag heb ik de techniek mogen verzorgen in de grijze zaal van de Oosterpoort in Groningen. In deze zaal werden onder ander presentatie geven van Ticketmaster en VPRO. 

 

 

Intocht Sinterklaas Gouda 2014 


Ik ben voor Dutchview naar Gouda gereist om mee te werken aan de landelijke intocht van Sinterklaas. Met de opbouwdag ben ik op de kade bezig geweest om alles daar te voorzien van audio qua noise microfoons, aftak en zenders,

Tijdens de intocht was ik vrantwoordelijk voor de wandelzender van Huispiet.  Ik was dan ook de hele intocht bij hem in de buurt Het was een hele belevenis om mee te varen met Pakjesboot 12 en om de intocht helemaal mee te lopen.

 


Dutch supercross,

7,8 en 9 November was de Dutch supercross in Zuidbroek.  Hier ben ik de heleweek bezig geweest voor ADD Light(Stage). We hadden voor dit evenement het Licht en geluid geregelgd, Het waren vele meters truss en kabels gebruikt om er een mooi plaatje van te maken.

Tijdens de show dagen heb ik Camera bediening gedaan. Deze beelden werden vertoon op  twee grote led scherem in de zaal.

 

 

Stage ADD Light 

 

Vanaf 18 augustus loop ik een half jaar stage bij ADD Light / Hof audio. 

ADD Light is een verhuurbedrijf in Haren. Dit is wel weer heel even anders dan mijn vorige stage. 
Hier wil ik mijn ervaring in licht en verhuur doen, Het lijkt mij leuk/goed om overal de basis van te weten zodat je van alles wat weet.

Tijdens mijn stage bij ADD Light heb ik al leuke projecten mee mogen maken, een daarvan was Walkyre.

Walkyre was een buitentheater bij iemand in de achtertuin, 

De tuin was helemaal omgebouwd tot buiten theater, Met ADD Light hebben we hier het licht verzorgt. Ik heb met de opbouw dagen geholpen. Rondom de tuin stond hoge torens waar we licht in hebben geplaatst.  Het was echt wel tof om op die hoge werkt hoogte te werken.

 

Boerema Geluidstechniek: Benefiet concert Groningen 5 september 

5 september ben ik weer na een aantal weken met Boerema geluidstechniek mee geweest. Dit keer om het geluid te verzorgen op een benefiet concert,De artiesten die er onder andere waren zijn: Elly & Rikkert en Ralph van Manen,

 

19 juni

Stage Dutchview Part 2 

 

Mijn stage zit er bijna op bij Dutchview. 

 

’Wat heb ik geleerd’’


Om alles te gaan benoemen wat ik geleerd heb binnen het bedrijf is te veel.Maar ik zal proberen om het een ander uit te leggen. Binnen Dutchview heb ik van Studio progamma’s /bandjes &sport registraties mee mogen maken en deelnemen .


Communicatie 

Ik heb gemerkt aan mij zelf dat ik erg vooruit ben gegaan in communicatie en omgaan met mensen .En ook in het  handelen van sommige situatie’s merk ik dat ik erg gegroeid ben.

Techniek 
Qua techniek heb ik erg veel kunnen leren. Wat is nou geluid? En hoe zit dat nou in elkaar bij bijvoorbeeld een tv progamma.  
Het is niet alleen een microfoontje plaatsen voor de verslaggever maar ook de omgeving’s  geluid hoort daar bij.
Zo komen er ook andere aspecten bij kijken zoals communicatie onderling op de vloer,Portofoons, oortjes, prospect, lichtkasten en verschillende zenders.


Stage project  (Dutchview)

In de laatste maand van mijn stage werkte wij door het ons zelf bedachte televisie programma uit.
Dit houdt in met alle stagiaires van Dutchview een eigen televisie opname maken die we zelf mochten bedenken,maken ene opnemen.

We hadden een studio setting zoals „de wereld draait door”. Er was een presentator die alles aan elkaar praatte. Er waren ook vier gasten die kwamen vertellen over de onderwerpen van onze filmpjes.

Tijdens deze studio opnamen was ik hoofd geluid. Ik had alles voorbereid wat met audio had te maken zoals een materiaallijst , priklijst en een uitgewerkt plan.

Ik heb als hoofd geluid dan ook in de regie wagen gezeten.(DV8) 

Het was een hele belevenis om dit te mogen doen en ik heb op deze manier nog meer kunnen leren van het vak.

 


Opwekking 

Opwekking 2014 stond ook in de agenda voor dit jaar met light events.

Hierbij hebben we het licht in de great place gebouwd, de keet,wereld infotent en een aantal kindertenten. 
Het was zeker weer een zware maar ook een top week om dit te mogen doen. 

 

 

 

Trinity and Friends.

 

31 mei ben ik met Boerema Geluidstechniek geweest om het geluid te verzorgen in de Veluwe hallen van Barneveld voor Trinity and friend.

 

Tijdens het voorprogramma zag het podium er erg somber uit. Maar toen Trinity moest spelen lieten we een decor doek vallen door behulp van een valdoek systeem dit zag er erg indrukwekkend uit. 

 

Dit was de 2e editie van Trinity and Friends.

 

 


Stage Dutchview,

Met stage heb ik vele leuke klussen mogen doen maar een van de hoogste punten was toch wel The Passion in Groningen.

 

Hier onder een aantal Progamma's waar ik als Stagair audio aan mee heb mogen werken.

- vrije geluiden 
- Carlo & Irene Life4you
- Collegetour
- Europa League Voetbal
- Efteling Kickoff
- De Avond van de Filmmuziek
- Kassa 
- Een op een week
- The Passion

 

Music and Meeting 2e Paasdag Trinity 


Op 2e paasdag was het weer zo ver de 26e Music and meeting met Trinity. Hierbij hebben we met Boerema Geluidstechniek het geluid weer mogen verzorgen. Het was in een grote sporthal met een uitgebreid  podium. 

 

Boerema Geluidstechniek.

1e paasdag zijn we naar Haarlem geweest, om voor de kerk reconnect geluid te verzorgen in het philharmonie theater.

Smiddags 1e paasdag zijn we door gegaan naar Kampen om op Sail kampen te spelen met Trinity.

 Stage DutchView. Part 1 

Op stage heb ik het erg naar mijn zin en ik heb al veel geleerd over hoe de tv media in elkaar zit en hoe ze daar te werk gaan.  ik ben voornamelijk bezig geweest met het zenderen.

De progamma's waar ik tot nu toe voor heb gewerkt.

                           -Weet ik veel                          
- All you need is love
- IJsstijd 
- Miljoenenjacht 
- De beste vrienden quiz 
- Div Voetbal wedstrijden
- De vloer op

 

Tim zingt 

31 januari en 1 februari ben ik met Boerema Geluidstechniek meegeweest voor 2 vervolg oprtedens van de tour van Tim zingt zonder meer. Het waren twee top dagen in  Voorthuizen  en Ridderkerk.

 

5-1-2014

Stage Dutch View

Vanaf 20 januari mag ik stage lopen voor een half jaar. Dit ga ik bij het bedrijf Dutch View doen in Hilversum op de afdeling audio 

http://www.dutchview.nl/

Kerstvolkszang Haulerwijk

Op maandag 21 december ben ik met Boerema Geluidstechniek naar Haulerwijk gereden, om het geluid te verzorgen voor een kerstvolkszang in een sporthal.  Met ongeveer 800 bezoekers en deelnemers.

School project Deltion College. 

Op een woensdag middag hebben we een project moeten draaien waar de rollen eens werden omgegooid. 
Mensen die veel licht deden gingen geluid doen en mensen die veel geluid doen gingen licht doen.

Bij dit project heb ik me dus bezig gehouden met het licht en had hier ook de leiding over. De voorberijdingen waren goed verlopen ik had het licht plan ontworden en getekent.  
Door deze dag heb ik meer kennis opgedaan in het ontwerpen van een licht plan en de kennis van de Grand MA (licht tafel)

 


Trinity najaar Tour 

Tijdens de najaartour van Trinity en met special guest Neema ben ik meegeweest naar 2 locaties om daar met Boerema Geluidstechniek geluid te verzorgen 

Locatie 1: was in een mooie locatie in moderne kerk in Groningen.  Bij dit optreden hebben we gebruik gemaakt van de line array.

Locatie 2: was in een discotheek in Amsterdam genaamt Pannama.  Hierbij hebben gebruik gemaakt van het PA systeem van daar en voor de rest hadden we onze eigen aparatuur mee. 

 Tim zingt zonder meer tour

Afgelopen dagen ben ik met Boerema Geluidstechniek op tour geweest, om geluid te verzorgen bij 3 optredens van Tim zingt.
Hier bij was ik verantwoordelijk voor de aperatuur op het podium en tijdens de show moest er nog een filmpje door mij worden gestart.

We hebben vele kilometers weer gemaakt door het land. De locaties waren Giessenburg, Zwolle en Houten.
Heb genoten van de leuk en gezellige tour.

 


Trinity Dorderecht.

12 oktober ben ik met Boerema Geluidstechniek mee geweest om in een kerk in Dorderecht,om geluid te verzorgen bij een concert van Trinity

 

 


Een weekend met Boerema Geluidstechniek mee.

Afgelopen weekend hebben we vele kilometers afgelegt met de auto/vrachtwagen. 

Trinity Goes


Vrijdag zijn we naar Goes gegeweest om een optreden te geven met Trinity en als voorprogamma Theo Teijlingen.

Het optreden werdt gegeven in theater de Mythe. Het was zeker leuk om eens in een theater te werken keer eens wat anders.


Tear: Trinity en Tim Zingt

Zaterdag moesten we in een bijzondere kerk zijn midden in het centrum zijn van Arnhem. Hier moesten we spelen met Trinity en Tim Zingt voor een avond van Tear.

Ik zei al dat het een bijzondere kerk was. Het was dan ook een uitdaging voor ons aangezien de kerk rond was en een begaande grond had en 1e balkon rond om en een 2e balkon rond om had. We hadden dan hiervoor de Line array meegenomen. 

Er was nog een uitdaging alles moest binnen 1,5 uur staan aangezien we niet eerder de kerk in konden i.v.m een andere optreden. Maar het is gelukt, en alles verliep super.

 

9-9-2013

Trinity Amesfoort

zaterdag 7 september ben ik mee geweest met Boerema Geluidstechniek naar Amersfoort om geluid te verzorgen voor het 10 jarig juibleum van een kerk in vathorst (Amersfoort) s'avond had Trinity daar opgetreden als afsluiter.

Als podium hadden we een stoer podium wagen en we hadden voor deze dag de line ary mee genomen. Het was uiteraard weer een gezellige dag.

 

Op Dreef

Afgelopen donderdag heb ik voor Catering service Op Dreef een licht setje opgebouwd en bedacht. Zij hadden een  back to the 80 party georagniseerd voor een besloten feestje.

 

Light events 

Afgelopen weekend ben ik met Light events mee geweest.

Vrijdag 31 augustus zijn we naar Doorn geweest om daar licht te verzorgen in een grote tent voor de GZB dagen.

Op zaterdag 1 september zijn we naar Almere gegaan om daar licht te verzorgen. ik mocht die dag de hele dag licht schuiven was weer super om te doen. De locatie was vlak bij het centrum op een groot plein aan het water.

 Sido Festival 

Afgelopen week ben ik met Boerema geluids techniek mee geweest om  het complete geluid te verzorgen op het Sivo Festival in odoorn.

Hierbij hadden we
- 3 buiten podias waar gedanst werdt door verschillende dans groepen uit de hele wereld.
- Een Koepel tent waar workshops werden gegeven en savond live muziek.
- De Gala tent met complete techniek  (zie foto)

SIVO is een internationaal folklorefestival met zang, dans, vele muziekinstrumenten en kleurrijke klederdrachten in een unieke sfeer.

 

30-6-2013

Zomer event.

Gisteren 29 juni ben ik met Light events mee geweest om het licht en geluid te verzorgen op het zomer event in Schoonoord. Hierbij werdt ik onverwacht gevraagt om Front of house te draaien voor de band worship@god was tegek om tedoen het was voor het eerst dat ik voor zoon grote band setting heb gemixt het was te gek om te doen. 

 

Klik hier om een tekst te typen.

Salland festival

van maandag 17 juni t/m dinsdag 25 juni ben ik met Danzz meegeweest om het licht en geluid te verzorgen op het Folkloristisch dans  Festival in Raalte. Er kwamen hierbij 6 dans groepen waaronder andere de  Filippijnen. Tijdens de show heb ik me bezig gehouden met de monitor mix voor de muzikanten. 

 

 

Israel Houghton.

Vrijdag 31 mei ben ik met Light events meegeweest om het licht te verzorgen bij de Amstelhal in Amsterdam voor Israel Houghton.  Het was een grote set licht met onderandere 24 Martin 101.

Musical mozes Hoogeveen

Zondag heb ik meegeholpen om het geluid te verzorgen met Boerema geluids techniek bij de musical mozes. Er werd bij deze misical veel gebruikt gemaakt van draadloose zenders.

 

1-5-2013

Op hemelvaartsdag 9 mei hebben we met Boerema geluids techniek het geluid verzorgt voor Trinity & Frieds in de WRZV hal Zwolle. 

Het was uiteraard weer een groot feest artiesten: de Belcony player, Tim Zingt en als hoofd act Trinity

7-5-2013

Bevrijdings Festival Zwolle


5 mei was het bevrijdingsdag ook in Zwolle werdt dat gevierd met Bevrijdings festival. Hierbij hebben we met een aantal leerlingen van school aan deel genomen.

We hebben de buiten verlichting opgehangen rond om en op het terein. 
Tijdens de opbouwdagen werdt ik met nog een paar uit mijn klas gevraagt om het licht en geluids bedrijf Purple te helpen met het opbouwen van de main stage. hierbij heb ik mee geholpen met truss tikken en line array in hangen.
Het was een erg leuke ervaring om aan een grote productie mee te werken aan het licht en geluid.


Pro light and sound

Afgelopen woensdag ben ik naar de de Pro light and sound beurs geweest in Frankfurt. Hierbij heb ik gekeken naar matrialen wat er op de markt is in licht en geluidOp de beurs heb ik leuk ideen gezien om een keer uit te voeren.Music & Meeting 

2e Paasdag was het zo ver Music and Meeting met Kees Kraayenoord en Ralph van Manen and band.
Boerema Geluids Techniek verzorgde hierbij het geluid. Hierbij ben ik bezig geweest met het uitversterken van het podium. 

 

 

 

 

Video opnamen van Melanie & Stef - When I Was Your Man

Afgelopen donderdag hebben we met klas (Pav10) een video opnamen gemaakt voor Melanie & Stef.
Hier bij kwam alles van pas Video, Licht en geluid. ik heb me bezig gehouden met het mixen van het geluid. 

 

 

 

3-2-2013

Weekendje Sharon Kips en Trinity.


Afgelopen weekend weg geweest met Boerema Geluids techniek. 
Vrijdag zijn we naar Broek op langedijk gereden om daar geluid en licht te 
verzorgen voor Sharon Kips en band.

Zaterdag zijn we naar Barneveld gereden om daar het geluid te verzorgen voor Trinity.

 

19-01-2013

drie tegekke dagen gehad,

Donderdag licht opgebouwt voor de open dag in het theater van deltion college. s´avond doorgegaan naar concert van Trinity en Tim zingt

Vrijdag voor het eerst een lichtshow gedraait, in het theater van deltion. 

Vandaag Video verzorgt bij Trekker trek in de ijselhallen van Zwolle.  Het was te gek om met een camera op de baan tegaan staan. wat een geluid en plaatjes hebben die voertuigen. 

 

14-1-2013

Afgelopen weekend  ben ik met Boerema Geluids techniek mee geweest. 

Zaterdag hebben we het geluid/video gedaan voor een Seminar van Ben Tiggelaar in het Beatrix theater Utrecht.